2-ро Държавно първенство по лека атлетика за незрящи – 11 МЕДАЛА ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ ОТ ДОРОСТОЛ 2011

На 08.05.2015 година в гр. Силистра на стадион „Луи Айер” се проведе второто Държавно първенство по лека атлетика за хора със зрителни увреждания.

Състезанието е част от Държавният спортен календар на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”.

За пръв път в съвременната история на спорта за хора със зрителни увреждания се провежда държавно първенство по лека атлетика извън столицата.

Организатори на събитието освен федерация „СХЗУ” е и местният спортен клуб за хора с увреждания „Доростол 2011” – Силистра с председател Добромир Удрев, който е и член на Управителният съвет на федерацията и главен организатор на състезанието.

Друг разбирасе не по-малко важен съорганизатор е Община Силистра, която осигури основното финансиране за провеждане на държавното първенство.

В състезанието взеха участие 50 състезатели от 11 спортни клуба от цялата страна.

Състезанието бе открито от Добромир Удрев – главен организатор на състезанието и Председател на СКХУ „Доростол 2011” в присъствието на г-н Калоян Петков – главен експерт спортни дейности към Община Силистра и Г-н Илия Недков – главен съдия на състезанието.

Атлетите бяха разделени в две групи според тяхното моментно зрение,

Б1 – състезатели с нулево зрение и светлоусещане и Б2 – състезатели със слабо и

по-силно зрение. Атлетите бяха разделени в две възрастови групи, младежи и девойки до 23 години и мъже и жени над 23 години.

При младежите и девойките взеха участие 18 състезатели, а при мъжете и жените 32-ма състезатели.

Държавното първенство се проведе в 5 дисциплини, това са: 100 метра гладко бягане, 200 метра гладко бягане, скок на дължина, тлскане на гюле и мятане на диск.

Състезанието бе отразено от много местни медии и някои национални.

Снимки и видеоматериал, нашата фейсбук страница СКХУ Доростол 2011 Силистра

Състезанието бе уважено и от кмета на град Силистра Д-р Юлиян Найденов.

Кмета остана с добри впечатления от всички, но най-много беше впечетлен от децата от двата училищни клуба – Болид – София и Атлет – Варна.

След състезанието бяха раздадени 28 комплекта медали, а награждаването извършиха, Д-р Юлиян Найденов – кмет на Силистра, Г-н Калоян Петков и Добромир Удрев.

Нашите момчета спечели общо 11 медала, което е своеобразен рекорд за клуба.

Доростолци бяха представени от

Милен Грозев, Седат Мусин, Румен Петков, Станимир Иванов, Али Неби и единствената дама Росица Русева.

В края на награждаването Г-н Удрев награди кмета на град Силистра със златен медал за принос към спорта развиван от СКХУ „Доростол 2011”.

%d блогъра харесват това: